! Vynikající krmný doplněk pro psy !
Nerafinovaný, bez konzervantů a barviv !
- Složení: Tuk celkem 99,99 %. Voda max. 0,01 %. Mastné kyseliny: Kyselina palmitová 9,5 - 13 %, Kyselina stearová 1,7 - 2,5 %, Kyselina olejová 23 - 40 %, Kyselina linolová 39 - 63 %.
Metabolizovatelná energie ve 100 g: 3700 kJ
- Charakteristika: Přírodní, velmi čistý klíčkový olej, bez příměsí jiných druhů olejů, s jasně žlutou, čirou barvou. Je odvodněný, takže netuhne ani při nízkých teplotách.
Klíčkový olej je lisovaný za nízkých teplot, tudíž není zbaven přirozených živin ani chuťových a pachových látek. Má charakteristickou, jemnou vůni po čerstvé kukuřici. Je ve špičkové kvalitě, určen pro hospodářská zvířata. Jedinečný zdroj nenasycených a vícenenasycených mastných kyselin (tzv. omega kyselin).
- Použití: Klíčkový olej je vhodný jako energetická přísada a ochucovadlo pro zalití těstovin, granulí, masa, zeleniny, atd. Nejčastěji se používá dávkování 5 - 10 % z objemu krmiva, tzn. 50 - 100 ml / 1 kg krmiva. Vmíchá se do jednorázové krmné dávky. Množství přidaného klíčkového oleje závisí především na výživné hodnotě používaného krmiva, velikosti psa, jeho fyzické aktivitě, ročním období, zdravotním stavu, či vašich osobních zkušenostech s jeho danou individualitou ! Celkový obsah tuku v krmivu by měl být nejlépe do 20 %. Pokud je v krmivu 15 % tuku, přidejte tedy jen 5 % oleje ( 50 ml / kg krmiva ).
U mini plemen může být dávkování i menší, než se zde uvádí. V případě, že nemáte zkušenosti s používáním olejů, poraďte se s veterinářem, či zkušenými chovateli.
- Skladování a spotřeba: Klíčkový olej je citlivý na ultrafialové záření - přímé sluneční světlo, a dlouhodobě ( měsíce ) na vyšší teploty ( přes cca 24 °C ). Proto jej uchovávejte v tmavých lahvích nebo v šeru, ideálně do 15 °C, nebo max. při pokojové teplotě. Krátkodobé zahřátí, např. při přepravě autem v létě, mu však nijak nevadí, stejně tak pokud vám zmrzne a vysráží se - nechte jej při pokojové teplotě zahřát, opět bude čirý.
Skladovaný v optimálních podmínkách spotřebujte max. do 10 měsíců. Pro zachování max. nutriční hodnoty nejlépe do 6 měsíců.